Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.08.2017. 09:56

Treća prodaja ekonomskih dvorišta i poslovnog objekta u Novom Travniku, opreme i zaliha repromaterijala, rezervnih dijelova i sitnog inventara

Izvor: Dnevni Avaz, 14.08.2017.

BNT HIDRAULIKA D.D. Novi Travnik - U STEČAJU

Ul. Mehmeda Spahe 1.

Stečajni upravnik

 

Broj: 51 0 St 117160 16

Dana, 10.08.2017. god.

 

Na temelju člana 101..102.. i 103. Zakona o stečajnom postupku (Službene novine FBiH broj 29/03 132/04 ), saglasnosti Stečajnog sudije Općinskog suda u Travniku i Odluke Odborapovjerilaca donesene dana 09.08.2017. godine o prodaji imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik

 

Oglašava

-Treća-

JAVNU PRODAJU IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA METODOM USMENOG JA VNOG NADMETANJA

 

A PREDMET PRODAJE

Predmet prodaje je pokretna i nepokretna imovina stečajnog dužnika BNT HIDRAULIKA D.D. Novi Travnik - U STEČAJU.

1. Nekretnine (objekati i zemljište) stečajnog dužnika upisani su u zk. ul. broj 16 k.o. Kasapovići i to k č. 350/39 ekonomsko dvorište i poslovni objekat bez zemljišta tk.p. 1853/39/ ukupne površine 5086 ni: i k.č. 350/4 ekonomsko dvorište površine 5428 m:(k.p. 1853/40).

Nekretnine koje su predmet procjene . nalaze se u općini Novi Travnik.SBK. Nekretnina je saobračajnicom naziva „Put kroz BNT" spojena sa magistralnim putom M 16.4. Udaljenost ovih nekretnina od ulazne kapije je cea 300 m.Objekat ima P +/ f prizemlje - sprat). U prizemlju se nalazi proizvodna hala. prostorije magacina, radiona , garderoba i .sanitarni čvor za radnike. Poreci toga u prizemlju je još ulaz sa predulazom, hodnik . stepenište i portirnica. Na sprat se može doći iz hola i hale unutrašnjim stejienicama , kao i vanjskim stepenicama direktno na sprat.

Objekat je poslovno-proizvodni.

-Prizemlje je površine: Hala 3125 niz. Ostali sadržaji 1286 m2 .ukupno 4411 mž.

-Sprat: Adaptirani prostor 438. 7 ni2 . neadaptirani prostor 664.0 m2, Ukupno 1102, 7 ml.

2. Oprema prema specifikaciji i procjeni vještaka Mašinske struke .

Lista oprema koja je predmet prodaje . dostupna je na uvid u sjedištu stečajnog dužnika

3. Zalihe repromaterijala . rezervnih dijelova i sitnog inventara prema popisu i procjeni iz Elaborata o popisu i procjeni.

Početna cijena 1.800.000,00 KM

 

B NAČIN PRODAJE

-Cijena je utvrđena na osnovi Odluke odbora povjerilaca od 09.08.2017.godine

. -Imovina se ne može prodati ispod naznačene početne cijene.

-Prijave sa dokazom o uplati depozita i punim nazivom, adresom i brojem telefona podnosioca prijave se dostavljaju do 05.09. 2017. god.

 

C  TERMIN, UVJETI I POSTUPAK PRODAJE

-Vrijeme prodaje je dana 06.09.2017.god. (srijeda ) u 12 sati u prostorijama stečajnog dužnika.

Ustavi prodaje su:

- imovina, koja je predmet prodaje je u vlasnišnu slečajnog dužnika, i prtnlaje se u postojećem pravnom statusu, -prodaja će se održali i ako na njemu učestvuje samo jedan podnosilac prijai'e, a koji ispunjava uslove Oglasa

Pravo učešća na javnom nadmetanju

-  na javnom nadmetanju mogu sudjelovati kupci koji na ime garancije (depozita), uplate novčana sredstava u iznosu od 5 % vrijednosti. a ne više od I ft 000 KM , na transakcijski račun BNT H1DU ULIKA D. D. Novi Travnik - U STEČAJU broj: 10 28 42 00 00 00 40 64. otvoren kod UNION BANKA D.D. Sarajevo, Ekspozitura Bugojno sa naznakom ,.za učešće na javnom nadmetanju „

-  bankarska garancija neće se uzimati kao valjan dokaz o uplati potrebnog osig. depozita.

kupcu će uplaćeno osig. biti uračunalo u cijenu, a ponuđačima čija ponuda ne bude prihvaćena depozit će se vratiti u roku od tri dana od dana zaključenja javnog nadmetanja po ovom oglasu,

-Postupak prodaje

Cjelokupna imovina se prodaje u viđenom slanju i naknadne reklamacije se neće uvažavati. Pobjednikom javnog nadmetanja će se smatrali onaj koji ponudi najvišu cijenu.. Postignutu cijenu, umanjenu za iznos osiguranja, kupac imovine je dužan položiti na račun stečajnog dužnika, u roku 30 dana, računajući od dana zaključenog javnog nadmetanja.

Povećanje cijene u toku javnog nadmetanja za imovinu naznačenu u oglasu, nemoie biti manje od 10.000.00 KM.

Ukoliko najpovoljniji ponuđač ne uplati ponuđenu cijenu u određenom roku. gubi pravo na povrat uplaćenog osiguranja, a predmet prodaje će bili ponuđen slijedećim najpovoljnijim ponuđačima.

Sve poreze i troškove uknjižbe i prijenosa snosi kupac. Sirane fizičke i pravne osobe kao ponuđači moraju dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta po osnovu reciprociteta među državama pri stjecanju vlasništva, ili ispunjenje uvjeta za primjenu Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH,

Uvođenje kupca u posjed kupljene imovine izvršit nakon uplate cjelokupnog iznosa.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju samo registriram ponuđači. Detaljna pravila prodaje kao ispunjenja uvjeta za učešće i registraciju na javnom nadmetanju sadržana su u 'Pravilima za prodaju imovine BNT HIDRAULIKA D.D. Novi Travnik - U STEČAJU, putem metode usmenogjavnog nadmetanja.

Pristanak na primjenu ovih Pravila učesnici javnog nadmetanja moraju da ovjere svojim potpisom, o čemu dokaz dostavljaju na sam dan održavanja javnog nadmetanja.

Pokretna i nepokretna imovina prodaje se po principu „ viđeno kupljeno" (postoječefaktieki viđeno i pravno slanje), te se isključuju nakanudne reklamacije.

Uvođenje kupca u posjed kupljene imovine izvršit nakon uplate cjelokupnog iznosa.

Detaljnije podatke o imovini. koja je predmet prodaje možete saznati u dokumentaciji o imovini. Zainteresirani učesnici u javnom nadmetanju mogu preuzeti kopiju dokumentacije o imovini stečajnog dužnika u: bespovratnu naknadu od 300 KM u prostorijama BNT HIDRAULIKA D.D. Novi Travnik - U STEČAJU.

Navedem dokumentacija može se preuzeli svakim danom od 9,00 do 13,00 sati,

U istom periodu, uz prethodnu najavu na telefon 030 509 6931Mob 061 893 479, može se izvršiti i fizički pregled imovine koja je predmet prodaje.

 

Stečajni upravitelj

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: